manchester united tröja

Att Henderson inte ta den enkla vägen ut och byta Merseyside för ett liv vid Themsen är inte förvånande. Detta, trots allt, är en spelare som aldrig har haft det lätt,barcelona tröja aldrig köra från en utmaning. Efter att ha gått med Sunderland, sin barndom klubb, i åldern sju, Henderson kom farligt nära att inte göra betyget där. Fyra forskare från samma akademi gruppen gavs professionella kontrakt framför sig och det i slutändan kom fotbollströjor ner till ett val mellan två om vem som skulle få den femte.

Sunderland ungdom personal, som leds av akademichef, Ged McNamee, slutligen bestämde sig för att främja baby-faced mittfältare med man-sized lungor.

Även då, men Henderson inför svårigheter. 16 år, hade han fått diagnosen schlatters sjukdom, ett smärtsamt tillstånd som påverkar den övre delen av messi tröjaskenbenet och oftast förekommer hos tonåringar som spelar sport. ‘Det är en växande smärta sak’, förklarade Henderson i en intervju med The Guardian tidigare i år. ‘Jag bara sköt upp omedelbart och jag inte har någon form av kroppsbyggnad för att ta itu med det. Jag var lång, alla armar och ben, och en bit gangly.’

Fysiskt okonventionella kan han ha varit, men Henderson billiga fotbollströjor utvecklats genom Sunderland leden och, i åldern 18, gjorde sin debut för första-laget halvvägs genom säsongen 2008-09, innan en lånpass vid Coventry under vilken han bröt ett ben i foten. Han återvände från det bakslag och Stadium of Light där en vanlig förstalaget plats vinkade men, återigen, kom ett gupp i vägen.

‘Jordan tog omedelbart manchester united tröja att vara en del av det första laget, oavsett om det är att spela bred till höger eller i centrala mittfältet, men bland fans han delade åsikt’, säger Graeme Anderson, sport författare för Sunderland Echo. ‘Det fanns de som beundrade hans uthållighet, smidighet och passerar område och kunde se att han hade potential att vara en stjärna, och andra som bara inte se vad han erbjöd laget, som kände att han var varken det ena eller det andra . eller den typ av spelare som kunde köra en match normalt Sunderland publiken omedelbart ta till en lokal barn och tillbaka honom oavsett vad Men det var inte fallet med Jordanien,. han var tvungen att vinna en massa människor över ‘.